آموزش نصب وردپرس در دایرکت ادمین
آموزش نصب وردپرس در دایرکت ادمین

دایرکت ادمین چیست؟

دایرکت ادمین Directadmin که به اختصار DA هم نامیده می شود یکی از دو کنترل پنل محبوب سرویس های میزبانی وب است. (دایرکت ادمین و سی پنل). این کنترل پنل ساده و در عین حال قدرتمند است.

مقاله پیشنهادی » سرویس میزبانی وب (هاست) چیست؟

مزیت دایرکت ادمین نسبت به سی پنل این است که شرایط تحریمی بر روی این کنترل پنل وجود ندارد و شرکت های هاستینگ ایرانی به راحتی می توانند این کنترل پنل را خریداری و بر روی سرور خود نصب کنند.

قدم اول: ورود به دایرکت ادمین

برای نصب وردپرس به اطلاعات ورود به هاست نیاز داریم. پس از خرید سرویس میزبانی، اطلاعات ورود به هاست، برای شما ایمیل خواهد شد. در این ایمیل معمولاً لینک ورود، یوزرنیم و پسورد وجود دارد. به کمک این اطلاعات می توانید وارد کنترل پنل هاست شوید.

ورود به کنترل پنل دایرکت ادمین
ورود به کنترل پنل دایرکت ادمین

قدم دوم: دانلود وردپرس از سایت رسمی

به وب سایت رسمی وردپرس مراجعه کنید و آخرین نسخه وردپرس را بر روی کامپیوتر خود دانلود نمایید. دقت کنید که وردپرس را فقط از مرجع رسمی آن دانلود کنید.

قدم سوم: آپلود وردپرس در هاست Directadmin

پس از ورود به هاست ابتدا به بخش مدیریت فایل ها یا File Manager مراجعه کنید.

ورود به بخش مدیریت فایل در directadmin
ورود به بخش مدیریت فایل در directadmin

در فایل منیجر دایرکت ادمین به پوشه Public-Html مراجعه کنید و فایل فشرده وردپرس را در این پوشه آپلود کنید. پس از آپلود فایل بر روی آن راست کلیک و گزینه Extract را انتخاب نمایید تا فایل از حالت فشرده خارج شود.

آپلود فایل های وردپرس در کنترل پنل دایرکت ادمین
آپلود فایل های وردپرس در کنترل پنل دایرکت ادمین

دقت کنید که محتویات پوشه Public-Html می بایست چند فایل و پوشه باشد. اگر پس از استخراج فایل فشرده صرفاً یک پوشه به نام wordpress مشاهده کردید می بایست کلیه محتویات این پوشه را مجدد به Public-Html انتقال دهید.

قدم چهارم: ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین

به صفحه اول دایرکت ادمین برگردید و بر روی گزینه MySQL Management کلیک کنید. در صفحه پیش رو بر روی دکمه Create New Database کلیک کنید.

آموزش ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین
آموزش ساخت دیتابیس جهت نصب وردپرس در دایرکت ادمین

در صفحه بعدی می بایست نام دیتابیس، نام کاربری و رمز عبور آن را تعیین کنید. برای اتصال وردپرس به دیتابیس، به هر سه این اطلاعات نیاز دارید. در نهایت بر روی Create Database کلیک کنید.

نام دیتابیس، یوزرنیم و پسورد آن را تعیین کنید.
نام دیتابیس، یوزرنیم و پسورد آن را تعیین کنید.

اگر با تصویری مشابه تصویر زیر مواجه شدید یعنی دیتابیس با موفقیت ساخته شده است. اطلاعات مرتبط با دیتابیس شامل نام، یوزرنیم و پسورد دیتابیس در تاییده نهایی به شما نمایش داده خواهد شد.

ساخت موفقیت آمیز دیتابیس + مشاهده اطلاعات اتصال
ساخت موفقیت آمیز دیتابیس + مشاهده اطلاعات اتصال

سعی کنید پسورد دیتابیس را با ضریب امنیتی بالا انتخاب نمایید. بدین منظور بهتر است یک رمز 12 رقمی شامل حروف کوچک، بزرگ، اعداد و کاراکترهایی نظیر @، #، $ و… تخصیص داده شود.

قدم پنجم: نصب 5 دقیقه ای وردپرس

در آخرین قدم می بایست وردپرس را نصب و یک حساب کاربر به عنوان مدیر تعیین کنیم. بدین منظور کافی است آدرس دامنه را در مرورگر وارد کنید. مثلاً www,wpwave.ir . صفحه ای مطابق تصویر زیر به شما نمایش داده خواهد شد.

صفحه اول نصب وردپرس
صفحه اول نصب وردپرس

بر روی دکمه “بزن بریم!” کلیک کنید تا به صفحه بعدی هدایت شوید.

اتصال وردپرس به دیتابیس
اتصال وردپرس به دیتابیس

در این صفحه از شما می خواهد اطلاعات دیتابیس خود را وارد نمایید. این اطلاعات شامل نام دیتابیس، نام کاربری و رمزعبور پایگاه داده شماست. در نهایت بر روی دکمه “فرستادن” کلیک کنید.

نیاز به تغییر عبارت Localhost نیست. این بخش را تغییر ندهید اما پیشوند جدول بهتر است به دلایل مسائل امنیتی تغییر کنید صرفاً بجای wp از یک عبارت 3-4 حرفی مثل wwir استفاده کنید. به _ انتهایی دست نزنید.

اگر اطلاعات درج شده درست باشد با صفحه زیر مواجه خواهید شد. وردپرس به دیتابیس متصل شده است و صرفاً چند ثانیه برای نصب جداول اولیه نیاز است. بدین منظور بر روی دکمه “راه اندازی نصب” کلیک کنید.

تایید نصب وردپرس
تایید اتصال به دیتابیس و شروع نصب وردپرس

فرآیند نصب وردپرس چند ثانیه بیشتر طول نخواهد کشید. در ادامه با صفحه زیر مواجه خواهید شد که می بایست اطلاعات مدیریت وب سایت را در آن وارد نمایید. درخواست های این صفحه کاملاً گویاست.

ساخت یک حساب کاربری مدیریت در وردپرس
اتمام نصب وردپرس و ساخت یک حساب کاربری مدیریت

عنوان سایت خود را درج کنید. (بعداً نیز قابل تغییر است). نام کاربری و رمز عبور خود را برای ورود به پنل مدیریت وردپرس انتخاب نمایید. مثل همیشه نکات امنیتی را در انتخاب پسورد مد نظر قرار دهید.

پست الکترونیکی خود را در بخش “ایمیل شما” درج کنید. بهتر است پست الکترونیکی شخصی خود (ترجیحاً جی میل) را درج کنید و از ایمیل های سازمانی استفاده نکنید.

در نهایت بهتر است تیک “نمایش به موتورهای جستجو” را بزنید. این گزینه برای این است که در ابتدای راه اندازی که سایت فاقد اطلاعات است موتورهای جستجو وب سایت شما را ایندکس نکنند. پس از تکمیل سایت می توانید از بخش تنظیمات، دسترسی به سایت را برای موتورهای جستجو باز کنید.

با کلیک بر روی دکمه “راه اندازی وردپرس” کار شما به پایان رسیده است و وردپرس نصب شده است. سیستم شما را به صفحه ورود هدایت خواهد کرد و از شما می خواهد با درج نام کاربری و رمز عبوری که در این مرحله انتخاب کرده بودید وارد سایت شوید.

ورود به پنل مدیریت وردپرس
ورود به پنل مدیریت وردپرس

از حالا به بعد کافیست برای ورود به پنل مدیریت وردپرس از آدرس زیر استفاده کنید:

www.site.com/wp-admin

بدیهی است به جای عبارت site.com می بایست دامنه سایت خود را وارد نمایید.