اگر وب سایت وردپرسی دارید این 10 کار را انجام ندهید
اگر وب سایت وردپرسی دارید این 10 اشتباه را انجام ندهید

نصب افزونه های متعدد

وردپرس یکی از قدرتمندترین سیستم‌های مدیریت محتوا است و یکی از مهمترین ارکان قدرت این سیستم مدیریت محتوا، افزونه های بسیار زیاد و کاربردی آن است. به طوری که به راحتی می توانید از طریق نصب افزونه امکانات مختلفی را به وب سایت خود اضافه کنید.

بسیاری از کاربرانی که تازه وارد دنیای وردپرس می شوند بی مهابا اقدام به نصب افزونه های وردپرسی می کنند که این موضوع یک اشتباه بزرگ در وردپرس است و باعث فشار بسیار زیاد به دیتابیس سایت می شود.

افزونه ها در کنار مزایای بسیار زیادی که دارند ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای وب سایت شما شوند. نصب افزونه‌های زیاد ممکن است باعث کاهش سرعت بارگذاری صفحات وب‌سایت شما شود و در نتیجه تاثیر منفی بر تجربه کاربران داشته باشد. همچنین، امکان بروز تداخل بین عملکرد افزونه ها وجود دارد و ممکن است سایت با خطاهای مختلف مواجه شوید.

بنابراین، بهتر است همیشه تعداد افزونه‌هایی که بر روی وب‌سایت خود نصب می‌کنید را به دقت مدیریت کنید و فقط افزونه‌هایی را نصب کنید که واقعا به آن‌ها نیاز دارید. این کار باعث حفظ سرعت بارگذاری وب‌سایت شما و افزایش امنیت آن می‌شود.

آموزش پیشنهادی » ۷۸ افزونه ای که سرعت سایت شما را کاهش می دهند!

استفاده از چند صفحه ساز

یکی از دلایل پیشرفت وردپرس در سال های اخیر را می توان صفحه سازهای قدرتمند دانست. افزونه های صفحه ساز به کاربران امکان می دهد بدون نیاز به دانش فنی و برنامه نویسی، وب سایت هایی زیبا و کاربرپسند بسازند. این ویژگی سبب شده است بیش از 40 درصد وب سایت های دنیا در سال 2023 از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده کنند.

برخی از مهمترین صفحه سازهای وردپرس عبارتند از:

  • ویزوال کمپوسر (WPBakery Page Builder)
  • المنتور (Elementor)
  • صفحه ساز دیوی (Divi)
  • بریزی (Brizy)
  • مداد زرد (YellowPencil)

یکی از اشتباه هایی که برخی از کاربران وردپرسی انجام می دهند نصب همزمان چند صفحه ساز است. صفحه سازها افزونه هایی بسیار سنگین هستند و در هنگام اجرا بر روی سایت، فایل های زیادی را فراخوانی می کنند و بر روی تمامی صفحات سایت تاثیر گذار هستند. اگر چند افزونه صفحه ساز همزمان بر روی سایت وردپرسی شما نصب شده باشد علاوه بر اینکه سرعت وب سایت به طور کاملاً محسوسی کاهش می یاید ممکن است در اثر بروز تداخل، با مشکلات ظاهری در وب سایت خود مواجه شوید.

نصب همزمان چند صفحه ساز اشتباهی مهلک است
نصب همزمان چند صفحه ساز اشتباه مهلکی است

در حال حاضر اکثر قالب های وردپرسی، با صفحه ساز مخصوص خود طراحی و ارائه می شوند. مثلاً قالب معروف وودمارت در دو نسخه (المنتوری و ویژوال کمپوسری) ارائه می شود و صرفاً یک افزونه صفحه ساز در هر نسخه نصب است. بنابراین بهتر است به غیر از افزونه صفحه ساز پیشنهادی قالب، از صفحه ساز دیگری استفاده نکنید.

در حال حاضر بهترین افزونه صفحه ساز، المنتور است که یک سر و گردن از تمامی رقبای خود بالاتر است. اکثر قالب های جدید نیز به سمت المنتور پیش رفته اند و طراحی های جدید به کمک این صفحه ساز انجام می شود.

کپی کردن محتوا از وب سایت دیگران

استفاده از محتوای کپی شده در سایت اشتباه مهلک و یکی از بدترین کارهایی است که مدیران وب سایت ها انجام می دهند و البته ارتباطی با پلتفرم وب سایت ندارد. کپی محتوا از وب سایت دیگران، چند مشکل برای شما ایجاد خواهد کرد:

کپی محتوا خط قرمز گوگل است

یکی از مشکلات بزرگی که با کپی کردن محتوای دیگران به وجود می‌آید، افزایش احتمال پنالتی شدن سایت شما توسط موتورهای جستجو است. محتوای کپی خط قرمز گوگل است و حتی این امکان را نیز در نظر گرفته است که کاربران محتوای کپی را از طریق DMCA گزارش دهند.

بهترین راهکار برای بهبود سئو و ارتقا رتبه سایت شما، تولید محتوای اصیل و یونیک استبا تکرار محتوای دیگران، شانس اینکه سایت شما در نتایج جستجوی گوگل قرار گیرد، کاهش می‌یابد و در برخی موارد می‌تواند منجر به پنالتی شدن سایت شما توسط گوگل شود.

محتوای ارزشمند، یونیک و کاربرپسند خلق کنید
محتوای ارزشمند، یونیک و کاربرپسند خلق کنید

با کپی محتوا اعتبار برند خود را کاهش می دهید

از دیدگاه کاربران، استفاده از محتوای کپی شده، نشان دهنده عدم توانایی شما در ارائه محتوای اصیل و خلاقانه است. به همین دلیل، کاربران به سایت‌هایی که محتوای اصیل و یونیک دارند، اعتماد بیشتری پیدا می‌کنند و آن وب سایت ها را منبع اصلی می دانند. این موضوع سبب می شود کاربران اعتمادی به شما نداشته و از وب سایت شما نیز در آینده استفاده نکنند.

امکان ایجاد مشکلات حقوقی

انتشار محتوای دیگران بدون اجازه آن‌ها، علاوه بر اینکه در دنیای وب کاری غیر اخلاقی محسوب می شود ممکن است به بروز مشکلات حقوقی منجر شود. اگر اطلاعات و محتوای وب سایت های دیگر را بدون اجازه در وب سایت خود منتشر کنید قوانین کپی رایت را نقض خواهید کرد و ممکن است وب سایت منبع در این خصوص از شما شکایت کند و پرونده قضایی تشکیل شود. (قوانین کشورها در زمینه کپی رایت و حقوق مولفین متفاوت است)

استفاده زیاد از برچسب ها

سال ها قبل مدیران وب سایت های وردپرسی برای مقالات سایت خود از تعداد زیادی برچسب (تگ) استفاده می کردند و اعتقاد داشتند درج کلمات کلیدی در قسمت برچسب ها باعث سئو شدن مقاله می شود.

شاید در آن زمان این ایده جوابگو بود و باعث افزایش ورودی می شد اما در حال ایجاد صفحات پرتعداد برچسب بدون محتوای مفید، اشتباه است، نقض قوانین سئو محسوب می شود و صفحات انبوه بی کیفیت به سایت شما اضافه خواهد کرد.

به نحوه استفاده وب سایت seo yoast از برچسب ها دقت کنید
به نحوه استفاده وب سایت seo yoast از برچسب ها دقت کنید

صفحات بی کیفیت و بدون محتوا که با کلمات کلیدی مقاله شما ایجاد شده اند باعث کاهش ارزش محتوای اصلی شما می شوند و بدین ترتیب شانس قرارگیری در جایگاه های برتر نتایج جستجوی گوگل را از دست خواهید داد.

برچسب در وب سایت های وردپرسی نوعی دسته بندی دیگر است و دقیقاً به مانند دسته بندی باید با آن رفتار شود. آیا برای هر مقاله خود ده ها دسته بندی مشابه ایجاد می کنید؟ بنابراین قبل از ایجاد هرگونه برچسب ابتدا به این سوالات پاسخ دهید:

  • آیا این برچسب دسته بندی مفیدی خواهد بود؟
  • آیا می توانم مقالات دیگری به این دسته بندی اضافه کنم؟
  • آیا می توانم برای این برچسب / دسته بندی محتوایی بنویسم و صفحه برچسب را سئو کنم؟
  • آیا این برچسب امکان ادغام با سایر دسته بندی ها یا برچسب ها را دارد؟

درج تصاویر بدون بهینه سازی

یکی از عمده ترین مشکلاتی که در وب سایت های وردپرسی به دفعات دیده می شود استفاده از تصاویر بهینه نشده در سایت است. منظور از بهینه سازی انتخاب فرمت مناسب، ابعاد درست و حجم پایین است.

بسیاری از مدیران سایت‌ها نمی‌دانند که هنگام بارگذاری تصاویر، می بایست به نام، توضیحات، حجم و ابعاد آن توجه شود. این کار اشتباه بسیار بزرگی در یک وب سایت وردپرسی است. گاهی دیده می‌شود که تصاویر خروجی دوربین‌های عکاسی با نام پیش فرض، سایز و حجم بسیار بالا بدون بهینه سازی در سایت آپلود می‌شوند و علاوه بر تاثیر منفی بسیار زیاد در سرعت لود، ظاهر سایت را نیز از فرم خود خارج می کنند.

همیشه نیاز است قبل از آپلود هر تصویری در سایت، ابتدا فرمت، ابعاد و حجم آن را بررسی نمایید و در صورت نیاز آن را بهینه سازی کنید. سپس نام مناسبی برای آن انتخاب کرده و در نهایت پس از بارگذاری، توضیحات صحیحی برای آن درج کنید.

عدم بهینه سازی تصاویر مشکلات زیادی را برای وب سایت شما ایجاد خواهد کرد که به صورت مسقیم و غیر مستقیم بر سئوی سایت شما و همچنین تجربه کاربر تاثیرگذار خواهد بود.

مشکل تار شدن و بهم ریختگی تصاویر سایت

احتمالاً با این صحنه در وب‌سایت‌های مختلف مواجه شده‌اید که کادرها و تصاویر تراز نیستند و یا تصاویر کشیده شده به نظر می‌رسند. حتی گاهی تصویر بعد از آپلود کیفیت خود را از دست داده و در سایت به شکل تار نمایش داده می شوند. این موارد به دلیل عدم رعایت سایز صحیح تصاویر است.

مشکل دیر لود شدن تصاویر و صفحات سایت

اگر تصویر شما بهینه نباشد و حجم آن را کاهش نداده باشید تصویر دیر لود شده و این تاخیر در لود صفحات سایت، به سئوی سایت آسیب جدی وارد خواهد کرد. این موضوع زمانی که از چند تصویر در یک صفحه استفاده می کنید تاثیر کاملاً محسوسی خواهد داشت.

این موضوع در تجربه کاربر هم تاثیر بسیار منفی خواهد داشت. کاربران، معمولاً با مشاهده سرعت لود پایین، آن وب سایت را ترک می کنند و به سایر نتایج مراجعه خواهند کرد.

با انتخاب فرمت صحیح و بهینه سازی می توانید حجم تصاویر را بدون افت کیفیت تا حد زیادی کاهش دهید.
با انتخاب فرمت صحیح و بهینه سازی می توانید حجم تصاویر را بدون افت کیفیت تا حد زیادی کاهش دهید.

مشکل استفاده از فرمت نامناسب

یکی دیگر از مشکلات موجود در وب سایت ها استفاده از تصاویر png و jpg به جای یکدیگر است. مدیران سایت پس از اتمام طراحی و تحویل گرفتن سایت، اقدام به تغییر تصاویر موجود در طرح خواهند کردند ولی زمینه تصاویر را در نظر نمی گیرند.

این موضوع سبب می شود تصاویر jpg همراه با زمینه را بجای تصاویر png ترنسپرنت بدون زمینه استفاده کنند و بدین ترتیب تاثیر منفی زیادی در ظاهر سایت ایجاد کنند.

عدم نمایش تصاویر در نتایج جستجو

استفاده از نام های بی ربط و یا عدم تغییر نام پیش فرض تصاویر دوربین، باعث می شود که گوگل از ماهیت تصویر شما درک درستی نداشته باشید. به کمک عنوان تصویر و همچنین توضیحات (alt) می توانید به گوگل بگویید که تصویر شما مرتبط با چه موضوعی است تا گوگل آن را در نتایج جستجوی عبارت های مشابه، نمایش دهد.

استفاده از قالب ها و افزونه های بی کیفیت و نامطمئن

قالب ها و افزونه های وردپرسی یا رایگان هستند و یا پولی (پرمیوم). طراحان و برنامه نویسان محصول خود را در دو نسخه رایگان و پرمیوم ارائه می دهند که نسخه رایگان دارای محدودیت است و نسخه پرمیوم حرفه ای تر و با امکانات کامل.

برخی افراد قالب و افزونه های پرمیوم را با قیمتی بسیار کمتر از قیمت اصلی و یا به صورت رایگان در وب سایت خود منتشر می کنند و صاحبان سایت های وردپرسی نیز به دلیل ارزان بودن، اقدام به دانلود و نصب این محصولات می کنند.

توجه داشته باشید که نصب قالب و افزونه از منابع نامعتبر و نامشخص مشکلات بسیار زیادی برای وب سایت شما بوجود خواهد آورد که مهمترین آن کاهش امنیت وب سایت است.

معمولاً افراد سودجو قالب و افزونه ها را دستکاری کرده و کدهای مخرب به آن اضافه می کنند. سپس با قیمت نازل یا رایگان ارائه این محصول را ارائه می کنند تا افراد بیشتری اقدام به نصب آن نمایند.

با نصب این قالب ها و افزونه ها، یک دروازه برای ورود خرابکاران به سایت خود باز کرده اید که هر وقت بخواهند می توانند وب سایت شما را هک و از منابع سرویس میزبانی شما استفاده کنند.

در صورتی که نیاز به افزونه یا قالب خاصی دارید اولویت اول خرید از مارکت اصلی و طراح افزونه است. اکثر قالب ها و افزونه های وردپرسی را می توانید از وب سایت تم فارست به صورت اورجینال خریداری نمایید. اگر خرید به صورت دلاری از وب سایت های خارجی برای شما مقدور نبود می توانید از مارکت های معتبر ایرانی اقدام به خرید نمایید. مارکت هایی نظیر:

  • ژاکت
  • راست چین
  • نوین وردپرس
  • ابزار وردپرس

عدم توجه به بکاپ گیری

بی شک یکی از مهمترین نکاتی که هر مدیر وب سایتی باید به آن توجه ویژه نماید بحث بکاپ گیری است.

معمولاً بکاپ گیری از سایت برای مدیران وب سایت ها اولویت زیادی ندارد اما درست زمانی که اتفاقی بحرانی روی می دهد تازه به این فکر خواهند افتاد که ای کاش موضوع گرفتن بکاپ از سایت را جدی می گرفتند.

بکاپ گیری وردپرس در فواصل زمانی مناسب
بکاپ گیری وردپرس در فواصل زمانی مناسب

یک وب سایت اینترنتی نیز در واقع مجموعه ای از اطلاعات و فایل های مختلف است که به صورت دیجیتال بر روی سرورهای کامپیوتری ذخیره شده است. دقیقاً مانند اطلاعات و نرم افزارهایی که بر روی کامپیوتر شما ذخیره و نصب شده اند یا حتی تصاویر و موسیقی های موجود در فلش یا هارد اکسترنال شما. در صورتی که این اطلاعات را از دست دهید در واقع کسب و کار خود را نابود کرده اید و منطق حکم می کند همیشه آماده شرایط بحرانی باشید …

بسیار اتفاق افتاده است که وب سایت های بزرگ به دلیل حادثه، سهل انگاری، هک و یا خطای انسانی همه یا بخشی از اطلاعات خود را از دست داده اند. هیچ کس مسئول حفظ اطلاعات سایت نیست و این شما هستید که می بایست به صورت دوره ای از اطلاعات وب سایت نسخه پشتیبان تهیه کنید.

آموزش پیشنهادی » آموزش بکاپ گیری وردپرس [2 روش دستی و با افزونه]

آپلود فایل های پرحجم در هاست

اگر در فروشگاه اینترنتی خود محصولات دیجیتال نظیر نرم افزار، فایل یا ویدئوی آموزشی به فروش می رسانید نیاز است فایل های خود را در هاست آپلود کنید.

فایل های سبک را می توانید به راحتی در بخش کتابخانه فایل های چندرسانه ای وردپرس بارگذاری کنید ولی اگر فایل سنگین و حجیم باشد علاوه بر اینکه آپلود سخت تر است فضای هاست سایت نیز به سرعت اشغال خواهد شد.

سرعت پایین تر آپلود و احتمال خطا

در اینترنت ایران سرعت آپلود از سرعت دانلود بسیار پایین تر است و ممکن است در حین آپلود یک فایل سنگین که زمان زیادی نیاز دارد با بروز خطا یا قطعی اینترنت، بارگذاری با مشکل مواجه شود و مجبور شوید مجدداً کار را از اول شروع کنید.

پر شدن حجم هاست و نیاز به ارتقاء

هاست سایت معمولاً گنجایش زیادی ندارید (معمولاً ۵ تا ۱۰ گیگابایت است) اگر در نظر دارید که فایل های حجیم نظیر ویدئوی آموزشی در سایت قرار دهید، اگر آن را مانند تصاویر در بخش کتابخانه فایل های چند رسانه ای قرار دهید حجم هاست شما پس از بارگذاری چند فایل پر شده و برای ارتقاء پلان میزبانی می بایست هزینه بیشتری پرداخت کنید که مقرون به صرفه نیست. در این شرایط هاست دانلود راهکار مناسب است. با خریداری هاست دانلود با یک هزینه مقرون به صرفه، فضای زیادی برای آپلود فایل در اختیار خواهید داشت.

سخت تر شدن مدیریت فایل ها

فرض کنید قرار است یک دوره آموزشی با ۱۰ویدئوی حجیم در سایت قرار دهید. وردپرس فایل ها را به صورت پراکنده در فولدرهایی مبتنی بر ماه و سال میلادی ذخیره می کند. این پراکندگی و عدم قرارگیری در یک فولدر مرجع، سبب خواهد شد در آینده برای تغییرات دردسر بیشتری متحمل شوید و نیاز باشد تک تک فایل ها را پیدا کرده و آن را حذف/ویرایش نمایید.

محدودیت حجم آپلود فایل

در تنظیمات هاست و همچنین وردپرس معمولاً برای آپلود فایل محدودیت هایی در نظر گرفته می شود که البته قابل تغییر است. برای بسیاری از وب سایت ها این عدد بین ۲ تا ۶۴ مگابایت است. بنابراین اگر شما نیز با محدودیت حجم آپلودی مواجه هستید نمی توانید از طریق کتابخانه فایل های چند رسانه ای، فایل حجیم آپلود کنید.

آموزش پیشنهادی » اف تی پی (FTP) چیست؟ بهترین روش آپلود فایل حجیم در هاست

استفاده از اطلاعات ورود پیش فرض

از نکات امنیتی مهم بعد از تحویل گرفتن سایت تغییر پسوردها و پست الکترونیکی مدیر است. همچنین در صورتی که نام کاربری admin در سایت وجود دارد با سطح دسترسی مدیر از ضروری ترین اقدامات حذف این حساب کاربری است.

بسیاری از هکرها، در اولین قدم سعی خواند کرد برای این نام کاربری پیش فرض، پسورهای مختلف را تست کنند و بدین ترتیب به پنل مدیریت سایت شما دسترسی یابند. بنابراین بهتر است از این نام کاربری به هیچ وجه استفاده نکنید و با انتخاب یک پسورد مناسب برای حساب کاربری مدیریت خود، یک لایه امنیتی بسیار قوی در وردپرس ایجاد کنید.

از حساب کاربری پیش فرض مدیریت محافظت کنید
از حساب کاربری پیش فرض مدیریت محافظت کنید

کمال گرایی

از دیگر نکاتی که در میان مدیران وب سایت ها خصوصاً وب سایت های وردپرسی شایع است توجه بیش از حد به ظاهر سایت است و فعالیت خود را تا رسیدن به ظاهر ایده آل شروع نخواهند کرد. این موضوع در خصوص امکانات جانبی وب سایت نیز برقرار است و برخی مدام به دنبال افزایش امکانات جانبی هستند و فعالیت اصلی سایت را منوط به راه اندازی و تکمیل این امکانات می کنند.

این اشتباه با عنوان “کمال گرایی” در کسب و کارهای اینترنتی شناخته می شود و بسیاری از مشاورین و مدرسین این حوزه هشدار می دهند که اسیر کمال گرایی نشوید. همین که وب سایت با امکانات اصلی و ظاهری مناسب، راه اندازی شود می توانید فعالیت را شروع کنید. خیلی درگیر جزئیات نباشید.

توجه داشته باشید که جزئیات ظاهر و امکانات سایت در ادامه راه قابل حل است ولی زمان از دست رفته را نمی توانید بازیابی کنید.